Asiguratorul italian Generali a cumparat 1.800 de hectare de paduri din Romania

In total, grupul Generali detine aproximativ 7.000 de ha de padure, avand afaceri nu doar in asigurari, ci si in productia de vin.

Parte a grupului italian de asigurari Generali, Genagricola a cumparat 1.770 de hectare de padure in Romania. Suma vehiculata pentru aceasta tranzactie este de peste 11 milioane de euro, conform surselor ZF.

Cerasus Avium SRL este vanzatorul in aceasta tranzactie, aceasta fiind controlata de catre grupul francez SLB. „Holdingul din domeniul agroalimentar, parte a Generali Italia, investeste din nou in Romania prin achizitia a doua paduri cu o suprafata totala de 1.770 de hectare”, declara reprezentantii Generali pe site-ul grupului.

Acesta nu este prima tranzactie de acest fel din domeniul agricol pentru Generali. Primii pasi au fost facuti in 2002, atunci cand au fost cumparate doua terenuri impadurite in nord – vestul tarii noastre, insumand o suprafata totala de 5.000 de hectare. Padurile tranzactionate acum se afla in zona de nord – est a Romaniei.

Aceste operatiuni sunt investitii pe termen lung, fluctuatiile intr-un astfel de business fiind mici. Ele ofera, totodata, incasari anuale bune, vorbim de un business sustenabil si regenerabil.”, a declarat CFO-ul Generali Italia, Giancarlo Fancel.